Mungkin cara yang kita buat ada salah untuk langkah-langkah yang tertentu, sebab buat kek ni kena ikut sukatan yang betul, salah sikit saja, mulalah tak jadi.
Macam mana caranya nak buat pavlova yang rangup dan lembut, jom kita tengok siri Tweet dari @nanajerkk.
Ini barang-barang yang kena ada, bahan-bahannya.
Dah siap susun barang, boleh la mulakan.
Untuk 'topping' ini beberapa 'suggestion' yang boleh guna.
Macam inilah keadaannya, tak terlalu pekat dan cair. Boleh cuba terbalikkan.
Masukkan gula kastor sikit-sikit
Masukkan esen vanila
Buat kaup balik dengan betul-betul, jangan lebih, jangan kurang Nozzle yang digunakan Oven jangan lupa panaskan Lepas tu decorate bentuknya Da siap dan penuh dulang, boleh masukkan dalam oven
Jangan bukak oven bila da siap, biarkan dulu Buat 'topping cream'
Macam mana nak tahu da masak atau belum? Lepas tu, sebaiknya topping dengan buah yang masam-masam, sebab pavlova ni pun da manis, jadi bolehlah 'balance' rasa manis itu. Apa-apa pun selamat mencuba ya. Moga lepas ini tak ada masalah dah tiap kali buat pavlova. - Siakap Keli
Dah 2 minit boleh tutup pengadun, dan campur cuka sedikit
Buat kaup balik dengan betul-betul, jangan lebih, jangan kurang
Macam mana nak tahu da masak atau belum?
Sumber: Twitter
[sumber]